Til hovedmeny Til innhold

Bilde på kake


 
   Innholdsforegnelse:
 1. Innledning
 2. Koble til printeren
 3. Programvare Canon
 4. Programvare Decorator

5. Spiselig ark
6. Spiselig blekk - Patroner
7. Vedlikehold og rengjøring
8. Feilsøking

 

1. Innledning

Dette skriv omfatter det å printe ut bilder på sukkerark til bruk på kaker, desserter, kjeks o.l. Veiledning er ment for å gi deg en kort oppsummering av hvordan du printer ut bilder til feilsøking av problemer. Vedlikehold av printeren er særdeles viktig for å gi deg forutsigbarhet, samt unngå stans i produksjon. For å komme i gang trenger du en printer, spiselige ark og fargepatroner med spiselig blekk. Alle produktene finner her, eller se helt nederst på denne siden ved å klikke her.

 

2. Koble til printeren

 1. Ta printeren ut av esken den ble sendt i. Fjern alt av oransje plast og sikkerhets-teip.
 2. Finn egnet sted å plassere printeren. Det anbefaler at dette er på et kontor, eller annet sted hvor det ikke er mye støv eller partikler i lufta.
 3. Koble til strømkabel, og medfølgende USB kabel inn i en ledig port på PC'en.
 4. Trykk på POWER-knappen på printeren - som regel vil programvaren lastes ned automatisk for nyere PC'er. (Se punkt 3. dersom dette ikke er tilfellet).

 

3. Programvare Canon

Dersom programvare (driveren) for printer ikke lastes ned og installeres automatisk, gå hit: https://www.canon.no/printers/inkjet/pixma/pixma_ix6850/ Trykk deretter på knappen "Støtte", velg riktig operativsystem for din PC. Benytt den øverste grønne knappen markert "Nedlasting". Følg deretter anvisningen fra installasjonen.

 

4. Programvare Decorator

Du vil trenge et program for å håndtere bildene du ønsker å skrive ut. Programmet gir deg en rekke redigeringsmuligheter som sørger for at bildet du ønsker å skrive ut treffer de gitte rammene. Vi vil snart lansere en funksjon for å redigere og lage PDF'er - klar til print - direkte fra vår nettside.

Decorator programmet laster du ned her.

​Følg anvisningene under installasjonen. 

 

5. Spiselig ark

Vi benytter spiselige sukkerark av høy kvalitet. De smaker godt, men overdøver ikke andre smaker, og gir klare og fine bilder. Arkene mates inn én og én av gangen i toppen på printeren. Husk å forsegle posen når du har hentet ut de arkene du trenger, dette hindrer uttørking. Anbefales at arkene lagres tørt og svalt i emballasjen de kom i. Det også smart å alltid legge inn koden som er printet på plastikkposen til arkene med en gang du starter på posen. Koden gir deg 25 credit (print) i Decorator programmet.

 

6. Spiselig blekk

Til printeren trenger du blekk som er spiselig. Fargene vi benytter er azo-fri og av høy kvalitet. Blekket har lang holdbarhet såfremt de oppbevares på mellom 16-22ºC, tørt og ikke i direkte sollys. 

 

7. Vedlikehold & rengjøring

Det er viktig å holde både printer og fargepatroner vedlike ved å sørge for korrekt oppbevaring og rutinemessig bruk. Dersom printeren ikke skal brukes over lengre perioder kan blekket i verste fall tørke ut på undersiden av printerhodet. Her følger noen enkle tips man bør følge:

 1. Kjør "dysesjekk" 1 gang i måneden eller rett før et større antall utskrifter. Dette vil gi deg en pekepinn på om alle farger faktisk skriver.
  "Dysesjekk" finner du her (Windows 10):
  Start - Innstillinger - Enheter - Skrivere og skannere - (Trykk på printer, for eks. Canon ix6800) - Administrer - Utskriftsinnstillinger - Vedlikehold
 2. Rengjør også ruller hver 3 måned - Dette finner du på samme sted som "dysesjekk" (se punkt 1.)
 3. Skru av printeren og lukk alle deksler etter bruk. Man kan sette automatisk avslåing til 15 min i "Vedlikehold" fanen.
 4. Prøv etter beste evne å tørke opp eventuelt blekksøl rundt der patronene sitter (unngå berøring av "putene" hvor blekket renner inn i printerhodet).
 5. Benytt gjerne printeren med spiselig blekk til ordinære utskrifter av tekst, dette vil bidra til å hindre uttørking.

 

8. Feilsøking​