Til hovedmeny Til innhold

Historien om Icam

 

ICAMs historie begynner midt på 40-tallet. Silvio Agostoni var eier av et lite konfektmakeri i Morbegno nær Lecco i Italia. Han hadde allerede produsert søtsaker i flere år, til tross for de økonomiske vanskeligheter som 2. verdenskrig forårsaket. Hans ”Montanina-kake,” som han laget på surrogatprodukter, sukker, kastanjemel og litt kakaopulver, blir en stor suksess. 


I 1946 flytter Agostoni ICAM til Lecco. Sammen med sin kone og de to svogerne Giancarlo og Urbano Vanini, starter han opp en liten fabrikk til sjokoladeproduksjon. Tanken er å bringe et produkt som frem til da var ansett som luksus, inn i det alminnelige hjem. Sjokoladen skal holde høy kvalitet, men samtidig ha en fornuftig pris.
For å oppnå dette, beveger ICAM seg ut på den vanskelige veien mot produksjonsselvstendighet. I praksis vil dette si å skaffe råvarer fra selve kilden (direkte samarbeid med kakaoplantasjene), å samarbeide med selskaper som lager maskiner for å få det perfekte produksjonsutstyr, samt å skape et godt distribusjonsnett der varene går direkte ut til butikk. Silvio Agostonis forretningsteft viser seg fruktbar.

ICAM eies fortsatt i dag av familiene Agostoni og Vanini, og selskapet forblir trofast mot prinsippene og verdiene til sin grunnlegger. Selskapet har en viktig og tung posisjon i det internasjonale sjokolademarkedet.


Filosofi

For å møte forventingene til kvalitet og de stadige endringene i smak hos forbrukerne, har ICAM helt fra begynnelsen av basert sitt virke på lysten til å eksperimentere, samt på å foreta modige valg. Nettopp derfor er ICAM i dag et av de få selskaper i verden som har full kontroll over hele produksjonssyklusen; og dermed sikrer selskapet seg høy kvalitet i alle produksjonsledd.

Kvaliteten opprettholdes i ICAMs moderne produksjonslokaler i Lecco, der kakaoen bearbeides i komplekse faser. Hver enkelt fase krever høyteknologi og spisskompetanse.

Med sin kunnskap og kompetanse innenfor sjokoladens verden, satser også ICAM på å møte nye tendenser hos forbrukerne. Gjennom de siste årene har selskapet befestet sin posisjon som en av verdens viktigste produsenter av økologisk sjokolade. Selskapet er registrert i TransFair-registret.

ICAMs produkter fordeler seg over følgende kategorier:

• Halvveis bearbeidede kakaoprodukter – kakaosmør og kakaopulver
• Sjokoladeplater
• Konfekt
• Couverturer til profesjonelt bruk
• Halvveis bearbeidede produkter til profesjonelt bruk
• Egg / pralinskall
• Karameller og drops

Kilde: www.icamcioccolato.it